Home
  1. Home
  2. Livsstil
  3. Blå vin? Virkelig?
Gratis fragt over 699,-
3-5 hverdags levering
5 stjerner på trustpilot
Prisgaranti på alt

Indkøbskurv

Tøm kurv

Skjul kurv

Livsstil

Få inspiration og viden om forskellige ting indenfor vin-verdenen.

Blå vin? Virkelig?

Det er ganske sandt. Nu kan man ikke kun få vine, der er røde, hvide, lyserøde og orange. Det har faktisk også i det sidste halvandet års tid været muligt at erhverve sig en koralblå vin, der mest af alt ligner noget fra fremtiden. Men ér det så fremtiden med blå vin?

Folkene bag produktet, som er forskere fra det Baskiske universitet i samarbejde med den Baskiske stat, har i hvert fald lavet vinen med tanke på årene der kommer. De siger selv, at de vil skabe et innovativt produkt, der kan skabe den forandring vinbranchen har brug for. Det har de så forsøgt at gøre ved at tilsætte en blanding af røde og hvide druer nogle organiske pigmenter, nemlig anthoyanin og indigo. Når vinen så pigmenteres tager den både farve fra druerne og den tilsatte pigment, sådan at vinen bliver blå.

Det er en sjov gimmick med den blå farve og vi har tendens til at elske anderledes former for vin. Roséen blev for nogle år siden det alle de unge og smarte ville hælde i glasset på en sommerdag. Så en ny vin, der virkelig skiller sig ud kunne måske blive et hit. Dog er det mest på farven, der er innovativ. De blå vine er grundlæggende forholdsvis billigere blandinger af druer, som i udtryk læner sig lidt op af roséen, men som regel er sødere. Ligesom roséen er de bedst når de er kølige og drikkes når solen skinner. Der altså ikke så meget nyt under solen på smagsfronten, men spændingen omkring at drikke en vin, der er blå er måske nok i sig selv. Jeg tror i hver fald kun vine i skøre farver kan gøre festlige stunder endnu mere festlige.

 

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes før de bliver offentliggjort.

Bliv medlem nu!

Tilmeld dig Bacchus Box og oplev en eventyrlig verden af vin.

Bliv Medlem