Home
  1. Home
  2. Bliv klogere på vin
  3. En lille lektion i smagskombinationer
Gratis fragt over 699,-
3-5 hverdags levering
5 stjerner på trustpilot
Prisgaranti på alt

Indkøbskurv

Tøm kurv

Skjul kurv

Bliv klogere på vin

Få inspiration og viden om forskellige ting indenfor vin-verdenen.

En lille lektion i smagskombinationer

Lækkert mad og udsøgt vin, der går op i en højere enhed er noget for sig. En godt glas vin er jo dejligt i sig selv, men det er i sammenspillet magien virkelig findes. Men hvordan får man så det hele til at passe sammen? Det handler hovedsageligt om at finde de smagskombinationer, der arbejder godt sammen enten som diametrale modsætninger eller som smage med mange fællestræk.

 

Kongrurente smage har få fællestræk og får derfor forskellighederne mellem elementerne i maden og vinen til at træde frem.

Vin med mange tanniner virker eksempelvis, med den tørre fornemmelse de efterlader, dejligt ganerensende sammen med fed mad.

Omvendt er bitter mad bedst med vine der indeholder en begrænset mængde tannin og er søde og friske.

Til krydret mad med vil man gerne have noget der kan nedtone det stærke. Her er der brug for en, en vin der er dejlig kølig, sød og har et lavt indhold af alkohol.

 

Komplimenterende smage har mange fælles komponenter.

Syrerige retter passer for eksempel godt sammen med vine med et højt syreniveau. Det gør de fordi vine med lidt syre føles flade i det i samspil med syrlige retter.

Og sød vin går godt til søde deserter.

 

En god smagskombination kan også bestå af både kongurente og komplimenterende elementer.

Et eksempel på det er skarp mad som stærke oste, der er lækkert med vine der har en komplimenterende syrlighed og samtidig en kongurent sødme.

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes før de bliver offentliggjort.

Bliv medlem nu!

Tilmeld dig Bacchus Box og oplev en eventyrlig verden af vin.

Bliv Medlem