Home
  1. Home
  2. Bliv klogere på vin
  3. 5 vinspørgsmål alle spørger om!
Gratis fragt over 699,-
3-5 hverdags levering
5 stjerner på trustpilot
Prisgaranti på alt

Indkøbskurv

Tøm kurv

Skjul kurv

Bliv klogere på vin

Få inspiration og viden om forskellige ting indenfor vin-verdenen.

5 vinspørgsmål alle spørger om!

Du har god vin lige udenfor døren.

Hvad faen' gør du nu?

Her er 5 spørgsmål de fleste spørger om! 

Du behøver ikke at være en lillefingeren-op-sommelier for at drikke vin, i længden vil elske. Og hvis du er ligesom os, hos Bacchus Box, kan den encyklopædi-lignende information og overbelastning af voksende regioner og smagsnoter gøre dig i fuldstændig ør i hovedet og fremkalde nærmest stress-lignende tilstande i hovedbunden. (Hvad betyder "noter af læder" egentlig?) Læder smager sgu da forfanden ikke godt!

Når alt der virkelig betyder noget, er at skrue låget af den perfekte flaske til dit livs bedste øjeblikke - som feks. en dejlig søndagspizza - så kan nogle af disse fundamentale spørgsmål virkelig hjælpe en langt!

Så lad os komme igang med spørgsmålene!


1. Har jeg virkelig brug for en vinkøler?

Der er en rigtig god grund til, at vin-huler har eksisteret siden tidernes morgen, stort set uændret i århundreder: de er mørke, kølige og lader vinflasker ligge på deres side uden afbrydelse. Det er vinens perfekte miljø. Så hvis du ikke lige står med med en granit-kælder i baghaven eller alternativt køligt område, (under 17 grader), kan en vinkøler være en rigtig god ide! Rødvin holder sig bedst i temperaturer på 16 ° c - 18 ° c, og ryger du højere end 20 ° c risikerer du for tidlig aldring, eller at din vin bliver, det man i vinverdenen kalder, "kogt".


2. Blend-vine har været overalt på det seneste! Er enkelt-varierede druesorter bedre end blends?

Blends er i min terminologi nogle af de mest lækre og interessante vine derude. På samme måde som at give en maler flere farver til at arbejde med, giver man forskellige druesorter at arbejde med. En vinproducent får derved større fleksibilitet til at skabe smag og lag med. For eksempel kan en Cabernet Sauvignons styrke og tannin blødgøres med en lille smule Merlot, så du opnår en elegance, der ikke slår dig helt omkuld. Syrah kan tilføje et strejf af "smokey'ness / pebbert'hed" kompleksitet. Og mens jeg selv elsker innovative New World-blandinger, har Bordeaux og Rhône-dalen blendet med fantastiske resultater i århundreder. 

3. Hvorfor er det egentlig vi dekanterer vine?

Der er to hovedgrunde til at dekantere en god rødvin: Hvis den er for "stram" kan dekantering hjælpe vinen med at ånde og åbner generelt smagene mere og hvis det er en gammel vin, fjerner dekantering uønskede rester i vinen. Der er intet fancy i at bruge en karaffel, men her er et par tricks til det:

Før du bruger karaflen skal du tørre den af med et microfiber håndklæde for at fjerne støv. Når du er klar til at hælde, så dekanter rødvinen i ca. 30 minutter før du serverer. Og efter brug skal du rengøre kafalen med varmt vand, UDEN SÆBE, for at undgå sæbeskader. Sådan der ven!

4. Hvidvin synes ofte at være enten for sød eller for tør. Hvad er en god mellemmand i hele det vin-game her?

Moscato kan være meget sødt, mens Pinot Grigio kan smage for tvært til en person, der ikke er en fan af surhed. For at få en god sukkerbalance, prøv evt. noget tør Riesling, Gewürztraminer eller en god Chardonnay. De er mindre sure uden at være alt for søde. Fra Bacchus Wine porteføljen vil vi anbefale August Kesseler - Riesling 2014; Den er tekstureret, tropisk, med en smule creme. 

5. Mine venner er en god blanding detalje-orienterede-vinelskere til kæmpe-vin-noobs. Hvordan gør jeg alle glade til mit næste selskab?

Åh, det ældgamle middags-ensemblé spørgsmål! Jeg elsker at servere noget progressivt og unikt til vennerne, som har individualitet og kvalitet til at imponere dine vin snob venner med (Noget der evt. er lavet i en klassisk fransk stil, men med et unikt twist som suprise-element) uden at være for stødende eller for tung i glasset - det kunne eventuelt være:

Ch. Beaulieu, Lalande De Pomerol-Bordeaux 2011 - kommer snarest.

Selv en øl-drikker ville sætte pris på en vin med dennes friske renhed og sjov. Og mens du åbner en blanding af moderne stil, er det dejligt at have en klassiker som denne lillebror til pomerol liggende derhjemme. Disse franske skønheder skriger aldergod excellence, men er normalt middelmådige og helt behagelige at få ned. 

Håber svarene hjælper en smule! ;o)

Mvh

Tobias Hinchely Pedersen

Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes før de bliver offentliggjort.

Bliv medlem nu!

Tilmeld dig Bacchus Box og oplev en eventyrlig verden af vin.

Bliv Medlem