Home
  1. Home
  2. Bacchus blog
Gratis fragt over 699,-
3-5 hverdags levering
5 stjerner på trustpilot
Prisgaranti på alt

Indkøbskurv

Tøm kurv

Skjul kurv

Bacchus blog

Få inspiration og viden om forskellige ting indenfor vin-verdenen.

En fortælling om Peter Sisseck

Skrevet d. 29 October 2018

Peter Sisseck blev født i Danmark og har boet i de sidste 20 år i Ribera del Duero, Spanien, hvor vingården Dominio de Pingus ligger.Hans fascination for vin begyndte hjemme hos sine forældre og blev senere inspireret i en alder af fjorten år ved at besøge sin onkel, den berømte vinmager Peter Vinding i Bordeaux. Dette øjeblik antændte en livslang lidenskab og styrede sin fremtidige vej ind i vinmarkerne.Efter et ophold på Chateau Rahoul i Graves i 1983-84 rejste Peter til Sonoma, Californien, hvor han arbejdede sammen med Zelma Long of Simi Winery. Senere studerede han landbrugsteknik i København og efter graduering flyttede han ind hos familien Vinding på Château Landiras.Han landede i Ribera del Duero i 1990 og tog stilling som teknisk direktør på Hacienda Monasterio-vingården. Fængslet med det kontrasterede og tørre landskab udviklede Peter en tro på regionens potentiale for skabelsen af ​​en ægte kvalitetsvin. Hvad der skulle være et kort ophold, begyndte snart at føle sig som hjemme.Hans ivrige søgen efter at finde det perfekte terroir af gamle ekstraordinære vinstokke blev endelig belønnet, da han stødte på de gamle vinmarker i La Horra. Med dette dyrebare fund var Pingus' historie på vej til at begynde.I 1995, under indflydelse af "garagisterne", "garage vin" trenden, blev den første Pingus aftappet. Med det rene mål at lave en ærlig vin i at opfange essensen af ​​terroiren gennem gamle indianske vinstokke (Tinta del País), lavede denne vin, opkaldt efter Peters kaldenavn, historie. For første gang blev en spansk vin løftet til podiet af verdens 100 bedste vine af den respekterede vinforkæmper med den højeste score på 98 point."En af de største unge røde vine, jeg nogensinde har smagt" skrev Robert Parker Jr. (1998).Den samme historie gentages i dag med Pingus, der modtager en forbløffende klynge af høje anerkendelser for hver præsenteret vintage.Pingus 1995 tiltrak også opmærksomheden på historien om det synkende skib, der transporterede en del af produktionen af ​​vinene i 1995 til USA. Denne legendariske skat er nu langsomt aldrende på havbunden af ​​Azorerne.Året 2006 bragte starten på et nyt projekt. Ved at se den mangel og forsvinden af ​​gamle vinstokke i Ribera del Duero (kun 4000 vinstokke tilbage) satte Peter Sisseck i gang oprettelsen af ​​sin tredje vin, PSI. I samarbejde med vinavlere og ejere udbygges denne nye moderne vin i harmoni og respekt for vinmarkernes biodynamiske tradition med input fra moderne teknologi i vingården.I 2010 turede Peter Sisseck til Frankrig for en ny udfordring. Selv om det var en ny begyndelse, var det også en tilbagevenden til sin første franske kærlighed, Bordeaux-regionen, som han forlod for 20 år siden. Denne nyfødte vin, der hedder Chateau Rocheyron, er det gode resultat af oplevelsen og plejen af ​​sin vinproducent for traditionelt dyrkede vingårde og høj kvalitet innovation i vingården. En klassisk Saint- Émilion underskrevet, "Peter Sisseck".Peter Sisseck bor på en gård i Ribera del Duero.

Hvorfor hedder vi egentlig "Bacchus" Box?

Skrevet d. 08 October 2018

En historie om guden i vinen En del af fortællingen om vin tager sit afsæt i antikken. Og måske er det efterhånden ved at være en smule fortærsket; dette at alle ideer, opdagelser og noget, som minder om et moderne menneske- og livssyn konstant skal findes syd for alperne. Men sådan er det altså nu engang. Her opstod der alle muligheder for, at både tanken og sjælen kunne udvikle sig - og vi tager os den frihed at tro, at det har noget at gøre med den rigelige og frie adgang til vin. For udover at vin smager dejligt, har det også den der befriende bivirkning, at den helt rette mængde kan sætte tanken fri. Nogle gange er der faktisk folk, der tænker så mange tanker, at de har ondt i hovedet dagen efter. Men det er en ganske anden historie. Men læs med her, og bliv lidt klogere på, hvordan Dionysos gav grækerne vinen. En bedrift, som vi den dag i dag skal prise os lykkelige over. Da Dionysos blev til Bacchus Nu kan du ikke få en lille fortælling om guden i vinen, uden at vi lige fortæller lidt mere om både Bacchus og både Dionysos. Det er nemlig stærke sager. Ser du. I det antikke Grækenland var Dionysos ekstasens og vinens gud. Og den kult, som han tilhørte, var kendt for at være - hvordan skal man nu sige det - frigjort. Dionysos-kulten handler helt basalt set om sex, vin og frihed. Og på den måde kan du jo nok forstå, at tilhængerne ikke var få. Sært nok var Dionysos den eneste gud, som i græsk mytologi ikke gjorde sig skyldig i utroskab. Den ligger ellers lige til højrebenet. Nå. Som med alle gode ting sker der det, at romerne finder behag i Dionysos. De tager ham til sig og begynder at kalde ham Bacchus. Også hos romerne er der gang i den. En lysten fraktion af Bacchus-kulten ynder at spise råt kød i vildskab. Her handler det egentlig om at skabe en samhørighed med Bacchus, hvor selve “måltidet”  skal bringe deltagerne i kontakt med gudens væsen. Eller som det hed sig; skabe entusiasme, et ord, der rent etymologisk betyder noget i retningen af at få gud ind i sig. Ved første øjekast måske en smule underligt, men ganske i tråd med den kristne tradition, hvor du via nadveren får del i kristi sjæl og legeme. Men for lige at vende tilbage til Grækenland Du kender sikkert godt til Platon og Sokrates. Platoon skrev en række værker, som vi skal nok skal spare dig for at gennemgå her. Men ét enkelt skal du dog lige have med. I det 4. århundrede før vor tidsregning skrev Platon værket “Symposium”, der betyder samdrikning. Eller måske skulle vi blot kalde det for en privat sammenkomst, hvor der i den grad blev drukket tæt. Værket indeholder mange pointer, og for en stor del af indholdet gælder det, at det er en samtale, hvor alle de tilstedeværende mænd forsøger at finde ud af, hvad kærlighedens væsen egentlig er for noget. Som du muligvis kan gætte, når de ikke helt til enighed. Pointen, som vi gerne vil vise dig her, er også blot, at det allerede for 2.500 år siden var kutyme at mødes under festlige former og dér lade snakken gå. Og modsat hvad mange måske vil hævde i dag, kan det faktisk lade sig gøre at føre en alvorlig og underfundig samtale om nogle af livets store udfordringer og spørgsmål - selv hvis du er under påvirkning af en smule vin. For som vi skrev i starten af artiklen har vin det med at sætte tanken fri. Og det skal du nyde. Naturligvis i passende mængder.

Earlybirds udsolgt og de første kasser er sendt!

Skrevet d. 03 September 2018

Wow wow wow! Hvor sker der meget vildt! Vi kan nu meddele at alle earlybirds er solgt og det er vi sinddsygt glade for.  Mandag morgen d- 03 september kl.10:00, blev alle de 550 første kasser hentet af posten og så nu sendt ud til alle vores dejlige nye medlemmer!Sådan her så det ud da vi pakkede En lille video da vores early birds gik udsolgt hurtigt! Timelapse af vores pakning Tak for den overdådige modtagelse allesammen! <3

Mikkel fra Bacchus Box er med i Fyraften podcast

Skrevet d. 19 July 2018

Vi er featured i en ny podcast for iværksættere. Vi er faktisk på som supportere og vores kære Mikkel, er med for at fortælle lidt om ham selv og ikke mindst Bacchus Box. Se afsnittet her: Første afsnit i anden sæson af podcasten fyraften er hermed en realitet. Efter et par "måneders pause fra mikrofonen, er vi nu tilbage med en masse nye spændende tiltag. Sæson 1 havde meget fokus på vores egne oplevelser som iværksættere, men i sæson 2 har vi valgt at fokusere langt mere på gæsten, i håbet om at han/hun kan berige os med en masse inspiration, både til os og jer lyttere! I første afsnit byder vi velkommen til vores sponsor Mikkel fra Bacchus Box. Mikkel og hans partner startede vin-konceptet “Bacchus Box” der kombinerer den gode vin oplevelse, med et klassisk abonnement, der skal forsyne forbrugeren med vin for et fast månedligt beløb.  Mikkel Pedersen dykker også dybere ned i hans tidligere iværksætterhistorier, og fortæller om hvordan han startede med hans første virksomheder, og hvilke op og- nedture han har oplevet i den forbindelse. I sæson 2 byder vi på en gennemgående struktur, der udfordrer vores gæster i en række scenarier og spørgsmål, der skal være med til at inspirerer dig som lytter, og samtidigt også sætte nogle tanker igang. Mikkel bliver dermed også udsat for nogle scenarier, der skaber grund for nogle super lærerige og spændende svar, som helt sikkert er et lyt værd. Vi er utrolig glade og spændte over, at byde dig velkommen til sæson 2 af podcasten fyraften. God fornøjelse!

Fantastisk modtagelse

Skrevet d. 19 July 2018

Tak, tusind tak allesammen! Allerede efter 30 timer er der over 130 mennesker der har signet sig op til vores kommende vineventyr sammen og det er jo helt fantastisk. Der er lagt en lille video op på vores facebook, hvor vi lige giver et lille tak med på vejen, selvom øjenene er små efter mange timers arbejde bag en computerskærm. I kan se videoen her; -> SE VIDEO HER <-

Tyven fra downunder

Skrevet d. 17 July 2018

Nu tænker du måske, at Australien først og fremmest er kænguruer, Kronprinsesse Mary, lunken øl på en bar in the middle of nowhere og et sprog med en accent, som du ikke rigtig ved, om du elsker eller hader. Det fede ved den betragtning er, at den kommer fra et folk, som behersker både vendelbomål og nordsjællandsk samt en række andre specielle dialekter. Nå. Nu skal det ikke handle om sprog, selvom du faktisk godt kan opleve, at du bliver bedre til at tale engelsk efterhånden, som du drikker vin. En del mennesker oplever nemlig den der besynderlige effekt; pludselig at kunne genkalde sig både fransk- og tysktimer fra skolen og med et kunne føre en samtale på op til flere sprog, når vinen har smagt ekstra godt. Vin har mange kvaliteter. Det kan vi hurtigt blive enige om. At gøre dig bedre til at snakke finsk er ikke en af dem. I Australien må du gøre, som du vil! Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan vinmarkedet og -produktionen er skruet sammen i Australien, er der en kendsgerning, som vi allerførst er nødt til at slå fast. Australien har ikke nogen traditioner. Det lyder måske en smule bombastisk, men betyder egentlig blot, at landet ikke er underlagt en lov, der dikterer, hvordan de må og skal sammensætte deres vine. I Spanien, Italien og Frankrig hersker der lov og orden, hvor forkert eller - som australierne ville kalde det - kreativ brug af forhåndenværende midler er skyld i både bøder, landesorg og vrede vinbønder. For de australske vinbønder og dermed i sidste ende dig betyder det naturligvis, at du netop fra det kontinent kan få smagsoplevelser, som andre lande ikke byder på. Nogle ville kalde det innovativt. Andre igen blot lækkert. Men en ting er helt sikkert, og det er, at du skal benytte dig af den myriade af muligheder, som du får.

What’s for dinner, mate?

Skrevet d. 17 July 2018

De er heldige de der australiere. Ikke blot bor de i et smukt land, hvor der er højt til himlen, lunt vand på stranden og store, åbne vidder, der giver sjælen ro - de har også adgang til en rigdom af madvarer, hvor det er tydeligt, at inspirationen både er af hjemlig og udenlandsk karakter. Lig deres omgang med vin, der ikke ligger under for konservative normer, finder du også i køkkenet en næsten rebelsk tilgang til madlavning. Og det hele startede for mange tusind år siden. Australien er et multikulturelt samfund, og det afspejler sig naturligvis også i den madkultur, som du finder i landet. Hvor vi herhjemme i Danmark har haft fred og ro til at skabe et ret ensartet køkken og er blevet velsignet med både bøffer og krebinetter, ser det helt anderledes - og måske mere interessant ud - hvis du vender blikket mod Australien. Australiens kultur og dermed også den mad, du kan forvente at støde på, har i høj grad haft sit afsæt i sammenstødet mellem de indfødte og så de kolonier, der begyndte at komme til Australien i 1700-tallet. Ligesom den senere tilkomst af andre europæiske og asiatiske nationaliteter i den grad har været med til at krydre billedet, så du i dagens Australien kan nyde mad uden lige andre steder i verden. Fra bush tucker til steak med hummer I mange tusind år havde Australiens oprindelige befolkning ernæret sig ved jagt og indsamling af bær, og hvad naturen ellers bød på i sin overflod. Altså. Vi taler om kænguruer (og ja, de er søde, men smager altså godt og er i øvrigt ofte billigere end oksekød), krokodille (der måske er knap så sød og i øvrigt smager a la kylling) samt emu, der er en slags struds og smager skønt i for eksempel en røget version. Bush tucker eller bushfood er netop det udtryk, som bruges for at forklare, hvordan den oprindelige befolkning fik mad på bordet - og hvad maden bestod af. Her er simpelthen tale om oprindelige australske fødevarer. Altså præcis dem, du læste om før. En af de lækre detaljer ved Australiens tilgang til mad er netop, at der ikke er givet køb på disse oldgamle traditioner. I stedet er de blevet tilpasset køkkenet, så de passer til den moderne australiers lyst. Smag verden Og sådan er det altså. Kort fortalt. Hvor franskmændene har deres oste, belgierne pomfritterne og tyskerne et væld af pølser, kan australierne prise sig lykkelige over, at deres kulturelle historie har beriget dem med et eklektisk køkken, hvor du kan finde alt. Dyk ned i alle kontinentets smage - og vi lover dig, at du pludselig kan fornemme kinesiske krydderier, italiensk elegance og et omfavnende køkken, som har taget det bedste fra alle steder i verden og fornemt gjort disse elementer australske.

Fra fangeø til vinmekka

Skrevet d. 17 July 2018

Se. Historien har det med at tage en omvej. Og helt normale mennesker uden større ønsker eller lidenskabelige interesser kommer pludselig til at spille en hovedrolle, de slet ikke har villet. Sådan helt tilfældigt. Nogle kalder det skæbne - andre igen kalder det slet ikke noget. I mange tusind år havde Australien passet sig selv. Men briterne ville det anderledes. Den britiske Admiral Arthur Phillip grundlagde den britiske straffekoloni, der senere blev til Sydney. Og allerede i 1788 bragte han de første vinstiklinger til Australien - dog uden at formå at skabe vin. Men allerede i 1820 ser den første australske vin dagens lys, og en ny æra er på trapperne.   Og er det ikke vidunderligt, at netop briternes ønske om at eksportere deres fanger til et afsidesliggende sted i verden har skabt grobund for både fantastisk vin, Bondi Beach og i det hele taget et ret vidunderligt land? Og er det ikke ganske fantastisk, at en gammel straffekoloni nutildags har ry for at være paradis på jord? I hvert fald hvis du besøger stedet som turist. Det er nok ikke sikkert, at Australiens oprindelige befolkning helt deler den begejstring. Hvad har sommerfugleeffekten med vin at gøre? Måske har du set filmen “The Butterfly Effect”. Den tager udgangspunkt i ideen om, at selv meget små ændringer i fortiden kan føre til voldsomme forandringer i fremtiden. For hvad var der egentlig sket i dit liv, hvis du var startet på en anden skole eller i forgårs var gået til venstre i stedet for til højre? Måske havde du aldrig mødt din kæreste, mand eller kone. Og måske havde dit liv set helt anderledes ud i dag. Helt konkret - hvis vi da kan tale om sommerfugleeffekten på den måde-  handler den altså om, at sommerfuglevingeslag på den ene side af kloden kan forårsage en orkan på den anden side af jorden. Små bitte ændringer i udgangspunktet kan starte en bølge af hændelser. Og hvis du køber den præmis, (og det skal du bare gøre, for du får den gratis), er det klart, at vi skal takke Arthur Phillips forældre. De fik nemlig ham på det helt rette tidspunkt - og hele vejen igennem sit liv har han truffet valg, som til sidst sørger for, at han ender i Australien. Så når du drikker en flaske vin fra Australien, er det måske på sin plads, at du, mellem dine slurke og den berusende fornemmelse, sender en lille æterisk hilsen til Arthur Phillip. Australiens vinmarked i dag Nu, hvor du har lært Arthur Phillip at kende, og du på samme tid kan bruge kræfter på at undre dig over, hvordan du er havnet præcis, hvor du er i dag, har du faktisk også fortjent lidt fakta. Så kan du komme ned på jorden igen og ikke bruge unødig meget tid på at tænke over, om du egentlig skulle have været astronaut eller langdistanceløber. Australien har cirka 24 millioner indbyggere Hovedstaden hedder Canberra Australien producerer omtrent 750 millioner liter vin årligt Hovedparten af de australske rødvine laves på shiraz-druen Og du vil i øvrigt opleve, at de australske vine generelt er meget velegnede til mad - ligesom der er meget langt mellem det, som du på godt dansk kan kalde en tyndbenet vin. Her får du sædvanligvis smæk for skillingen. Et smæk, som de australske vinbønder faktisk skal gøre en indsats for at tæmme.